Интер разпиля Наполи за върха в класирането (ВИДЕО)


Интер разпиля Наполи за върха в класирането (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3815 0

Интер се изкачи заслужено начело във временното класиране на Серия А след успеха си при визитата на Наполи в 14-ия кръг. Миналогодишният финалист в Шампионска лига отнесе с класическото 3:0 актуалния шампион на Ботуша.

Победата е наистина разгромна, предвид факта, че това е най-големият успех на Интер като гост под Везувий от началото на века и едва втори в шампионата. Преди това Интер бе победител и през 2020 г. отново в Неапол с 3:1.

В герои за победителите се превърнаха Чалханоглу (44’), Барела (62’) и Тюрам (85’) със страхотни попадения. Всъщност гостите можеха да поведат още в 13-ата минута, но попадение на французина бе отменено поради засада. Домакините пък бяха най-близо до попадението при гредата на Политано още при 0:0 и още няколко чисти положения, отразени от Ян Зомер. 

След победата "змията" оглави временното класиране с 35 точки, две повече от втория Ювентус. Наполи пък е пети с 24 пункта и предстоящо гостуване на "старата госпожа" след 5 дни.

Първо полувреме

Около 120 секунди отне на домакините да създадат първото опасно положение. Елмас напредна с топка в крака пред наказателното поле и отправи мощен удар в дясната половина на вратата. Зомер обаче се намираше в центъра й и успя да реагира навреме. 

След 10 минути игра гостите можеха да вземат преднина в резултата, но попадение на Тюрам бе отменено. Причина е, че французинът е бил в нередовна позиция при подаването на Мартинес. 

Още преди 20-ата минута гостите извършиха принудителна смяна, след като Де Фрай се контузи и бе заменен от Аугусто в центъра на защитата. Правеше впечатление играта на "змията" в отбрана, която бе безгрешна. 

Заключителните 10 минути започнаха със стрелба на Политано в напречната греда. Подобна на Елмас - и италианеца пробва мерника си извън наказателното поле, но малко му отне да открие резултата. 

ГОЛ! Бившият футболист на Милан Хакан Чалханоглу откри с първия точен удар на гостите - едва в 44-ата минута. Той се възползва от разбъркване пред наказателното поле и подаване на Барела, след което разстреля Мерет в долния ляв ъгъл - 0:1!

Второ полувреме

Натискът на домакините се увеличаваше след почивката в търсенето на изравнително попадение. 10 минути след подновяването на срещата партенопейците бяха близо до попадението чрез звездата Кварацхелия, но диагоналния му опит бе отразен от Зомер със сетни сили. 

ГОЛ! Гостите нанесоха в правилния момент втория си удар в двубоя. След час игра под Везувий Лаутато намери в наказателното поле Барела, който с две докосвания преодоля двама съперници и с третото - прати топката във вратата на Мерет - 0:2!

До добър опит домакините стигнаха към 80-ата минута, когато Осимен засече топката с глава след високо центриране, но от близка дистанция Зомер за пореден път успя да реагира и спря голаджията. 

ГОЛ! Тюрам, който откри още през първото полувреме, но от положение на засада, оформи от редовна позиция класиката в Неапол - 3:0! Французинът нахлу на скорост в наказателното поле на скорост и засече извеждащия пас на резервата Куадрадо в 85'...

Стартови състави

Наполи: Мерет, Натан, Йостигард, Рахмани, Ди Лоренцо, Елмас, Лоботка, Ангиса, Кварацхелия, Осимен, Политано

Интер: Зомер, Дармиан, Де Врай, Ачерби, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Мартинес

Преди мача

През изминалите дни Наполи отстъпи на Реал с 2:4 в Мадрид, а Интер направи 3:3 с Бенфика, макар че изоставаше до почивката като гост с 0:3.

Добрата новина е, че и в двата тима са малко отсъстващите. В състава на домакините Оливера и Руи отпадат заради контузии, а травма оставя Дзаноли под въпрос. Бастони и Павар са извън сметките на колоса от Милано. 

Интер не се представя на високо ниво през изминалите десетилетия като гост на Наполи, но в момента със своите три победи и 2 ремита в последните 5 срещи е в по-добра форма. Партенопейците пък са с 2 победи, 2 загуби и реми на база 5 двубоя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички