Идва ли краят на славната кариера на Джанлуиджи Буфон?


Идва ли краят на славната кариера на Джанлуиджи Буфон?
Снимка: Getty Images/Guliver

903 0

Джанлуиджи Буфон не е доволен от ролята си на резерва в Ювентус, съобщава днес "La Gazzetta dello Sport". Легендарният вратар навърши 43 години през януари, но все още има желание да играе редовно.

По информация на изданието, опитният страж иска да играе по-често и дори не изключва възможността за трансфер в друг клуб, без значение дали е от Италия или не. През този сезон той е записал само 10 участия - 5 в Серия А, 4 за Купата на Италия и едно в Шампионска лига.

Преди време Джиджи Буфон дори премина в ПСЖ в опит да спечели така желания от него трофей в Шампионска лига, но съдбата не му се усмихна и там и той се завърна в Торино, приемайки ролята на резерва на Войчех Шчесни.

Окончателно решение ветеранът ще вземе след финала за Купата на Италия на 23 май, когато Ювентус ще играе срещу Аталанта. Има слухове, че Порто и няколко италиански отбора искат да привлекат Буфон в съставите си, но ако не се появи достатъчно добра оферта, която да устройва 43-годишния италианец, той може да прекрати славната си кариера още през лятото.

В същото време стана ясно, че Ювентус има сериозни планове за летния трансферен прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички