Джанлуиджи Буфон разкри кога смята да спре с футбола


Джанлуиджи Буфон разкри кога смята да спре с футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

958 0

Джанлуиджи Буфон вече е във втория сезон на втория си престой в Ювентус и въпреки че договорът му приключва това лято, той звучи заинтересуван от нова сделка. Буфон коментира пред "Гардиън":

"Научих, че нищо не е сигурно в живота. Вижте, в главата ми наистина има знак за крайна спирка. Максималният срок, който си поставям е юни 2023 г., това е максимумът, наистина, наистина максимумът. Но бих могъл и да спра да играя след четири месеца.", призна ветеранът.

43-годишната легенда вече веднъж обяви пенсионирането си през 2017 г., преди да подпише за ПСЖ в шокова сделка.

Кариерата на Буфон му е донесла десет титли от Серия А, титла в Лига 1, както и Световната купа през 2006 година. Това е кариера, която вече е обхванала 26 години, но Джиджи е убеден, че има „още една история да напише“.

Той продължи: „Казват, че когато достигнеш моята възраст, спадът се случва наведнъж - от един момент до следващия. Не вярвам в това. Чувствам това, което чувствам, а усещанията, които имам в себе си, не ме карат да мисля, че ще има някакъв внезапен колапс.

Дотук през сезона Буфон има 10 участия във всички състезания през този сезон и носи ценен опит на тима на Андреа Пирло. Двамата играха заедно дълги години на клубно и международно ниво и Буфон цени приятелството си с бившия халф.

„Приятелството ми с Пирло започва много назад“, разкри бившият мъж от Парма. „На практика аз, той и [Дженаро] Гатузо се познавахме още през 1993 г. Когато имате късмета и способността да споделите пътуване като спечелването на Световната купа... аз наистина вярвам, че това запечата връзката ни."

А дали Кристиано Роналдо ще остане в Ювентус, вижте ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички