И Ювентус падна "под ножа" на Верона в специален мач за Роналдо


И Ювентус падна "под ножа" на Верона в специален мач за Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

15550 0

Италианският шампион Ювентус допусна кошмарен обрат и загуби с 2:1 като гост на Верона в мач от 23-тия кръг на Серия А. "Бианконерите" предвкусваха победата след редовния гол на Кристиано Роналдо, но в крайна сметка домакините заслужено се поздравиха с успеха.

Верона се представи на изключително ниво през целия мач и на няколко пъти пропиля отлични положения за гол. Още през първата част попадение на домакините бе отменено, а атаките към вратата на Шчесни продължиха. В 65-ата минута Роналдо успя да открие резултата, отбелязвайки гол в 10-ти пореден мач за Ювентус, което е клубен рекорд.

В 76-ата минута бившият нападател на Ливърпул Фабио Борини успя да изравни, а десет минути по-късно се стигна до пълен обрат в срещата. Леонардо Бонучи игра с ръка в наказателното поле, а Джампаоло Пацини се разписа от бялата точка, за да донесе победата на Верона.

Така Верона се добра до осми пореден мач в Серия, в който не допуска поражение. В предишните два кръга тимът измъкна точки и от отборите на Милан и Лацио, а сега се поздрави с победата срещу шампиона на Италия.

В подреждането Верона се изкачи до шесто място с 34 точки, докато Юве остава на първото място с 54 пункта, но позволи на преките си конкуренти - Лацио и Интер, да го застигнат при победи в своите мачове. "Орлите" гостуват на Парма, докато Интер се изправя срещу Милан в дербито на Милано.

Първо полувреме

В първите минути домакините натиснаха "бианконерите". В 10-ата минута Давиде Фараони изстреля тежък удар от малък удар, който максимално затрудни Войчех Шчесни, но все пак стражът успя да изчисти топката в корнер.

В 20-ата минута Диего Коща уцели греда, а само минута по-късно Верона шокира италианския шампион. След центриране Мараш Кумбула прати топката с глава в мрежата, но ВАР разгледа ситуацията и установи засада, за да разочарова 20-годишния рожденик. 

В 37-ата минута Кристиано Роналдо елиминира двама защитници, за за отправи удар към вратата, който отново среща страничния стълб. Четири минути по-късно отново португалецът създаде главоболия на защитата на Верона, но ударът му профуча встрани от целта.

Второ полувреме

В 65-ата минута Ювентус излезе напред в резултата. Кристиано Роналдо бе изведен след бърза контраатака, оставайки един на един с противников футболист. Португалецът с лекота елиминира съпротивата и прати топката в мрежата с елегантен удар в далечния ъгъл - 0:1.

Десетина минути по-късно Верона отвърна на получения удар. Фабио Борини се възползва от грешка в отбраната на "бианконерите", за да отправи пронизващ изстрел по диагонала, който размина Шчесни и се оплете в мрежата - 1:1.

В 84-ата минута Верона изпълни корнер, след който Мараш Кумбула стреля с глава. Неговият удар срещна гредата, но ВАР разгледа ситуацията отново и видя игра с ръка на Бонучи. Защитникът получи жълт картон, а резервата Джампаоло Пацини се разписа от бялата точка за пълен обрат - 2:1.

Преди срещата:

След 22 изиграни мача Ювентус е лидер в първенството с актив от 54 точки - с три повече от втория Интер и на четири пункта преднина пред Лацио. Голямата звезда на "бианконерите" Кристиано Роналдо се намира във феноменална форма, като бележи гол след гол през новата година.

Верона от своя страна се намира в средата на класирането с 31 точки, а в последните си два мача направи равенства с отбори като Милан и Лацио. Киелини, Кедира, Демирал и Данило лекуват контузии и няма да вземат участие в днешната среща.

СЪСТАВИ

Верона: Силвестри, Рахмани, Кумбула, Гюнтер, Фараони, Амрабат, Велосо, Лазович, Песина, Дзакани, Борини

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Бентанкур, Пянич, Рабио, Коста, Игуаин, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички