Героичен Милан постигна инфарктен триумф над Лацио в Серия А


Героичен Милан постигна инфарктен триумф над Лацио в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3808 0

Тимът на Милан постигна драматична победа над Лацио с 3:2 като домакин в дербито от 14-ия кръг на Серия А. "Росонерите" изпуснаха аванс от два гола, но в продължението на мача успяха да се преборят за трите точки и да останат на върха в подреждането на шампионата.

Двубоят започна блестящо за домакините, които след само 17 минути игра вече водеха с два гола. Хакан Чалханоглу първо асистира на Анте Ребич, а след това се разписа и от дузпа. Малко по-късно Чиро Имобиле изпусна дузпа за "орлите", но Луис Алберто се разписа и намали изоставането.

През втората част Имобиле успя да вкара втори гол за Лацио и да изравни резултата, но в 92-рата минута Тео Ернандес вкара трети гол за Милан и донесе победата на отбора. С успеха Милан запази първото място в Серия А с 34 точки - с една точка повече от втория Интер, който по-рано днес спечели гостуването си на Верона. Лацио е осми с 21 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 6' Хакан Чалханоглу изпусна страхотен шанс за гол, но четири минути по-късно Милан вече водеше в резултата. Чалханоглу центрира от корнер, а Анте Ребич засече с глава, за да открие - 1:0!

В 12-ата минута Адам Марушич изпусна страхотен шанс за изравняване на резултата, а неговият пропуск бе наказан само няколко минути по-късно. Патрик Габарон игра с ръка в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Чалханоглу - 2:0!

В 26-ата минута, след намесата на ВАР, главният арбитър отсъди дузпа в полза на Лацио. Чиро Имобиле застана зад бялата точка, но ударът му бе спасен от Донарума. Малко след това Луис Алберто все пак успя да намали изоставането на "орлите", вкарвайки топката в мрежата - 2:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Алесио Романьоли бе много близо до трето попадение за Милан, но не успя да засече топката в отлична позиция за гол. 11 минути по-късно Лацио стигна до изравнителен гол. Чиро Имобиле достигна до перфектно подаване, за да отбележи - 2:2!

В 73' Ведат Муриджи стреля опасно към вратата на Милан, но Донарума спаси. В 86-ата минута пък Анте Ребич пропиля последователно две отлични положения за гол. В 92-рата минута обаче Милан успя да спечели мача с гол на Тео Ернандес - 3:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Мечтаният старт на сезона за Милан в Серия А бе помрачен с две равенства в последните три мача, но в последния кръг "росонерите" спечелиха гостуването си на Сасуоло и останаха на върха. Интер обаче успя да ги застигне и е на само точка зад тях, изчаквайки нова грешка на градския съперник. Лацио от своя страна стартира колебливо новата кампания и към момента заема 8-о място с 21 точки.

Кадрови проблеми не липсват и в двата лагера. Наставникът на домакините Стефано Пиоли няма да може да разчита за днешния мач на цели шестима футболисти. Франк Кеси изтърпява наказание, докато Ибрахимович, Бенасер, Габиа, Кяер и Ребич са контузени. За Лацио аут поради травми са Лулич, Пароло, Фарес и Лукас Лейва.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Ернандес, Калабрия, Калулу, Романьоли, Крунич, Тонали, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Леао

Лацио: Рейна, Раду, Габарон, Фелпе, Ескаланте, Марушич, Лацари, Милинкович-Савич, Алберто, Кореа, Имобиле

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички