Футболистът, който бе купен за нищожна сума, но предизвика фурор в Серия А


Футболистът, който бе купен за нищожна сума, но предизвика фурор в Серия А
Снимка: GettyImages

1956 0

Серия А е напът да сложи край на петия кръг от надпреварата, а привържениците вече станаха свидетели на дербита, оспорвани двубои, както и успяха да зърнат малко от магията на бъдещите звезди в Калчото.

Безспорно един от играчите, които са под "светлините на прожекторите", в момента, е грузинецът Хвича Кварацхелия. 21-годишният талант избухна с 4 гола и 1 асистенция след първите пет срещи за сезона, а феновете на Наполи може да са единствено щастливи от привличането му.

По-наблюдателните български привърженици може да са го забелязали още през юни, когато родината му се изправи на два пъти срещу България. В Разград родината на Кварацхелия отнесе "лъвовете" с 5:2, а талантът се отчете с гол и асистенция за 62 минути. В реванша той изигра цял мач, но срещата завърши през нулево реми.

Именно и след броени дни - на 1-ви юли, бе осъществено привличането му в Наполи, като "небесносините" откупиха правата му от Динамо Батуми срещу 10 милиона евро. До този момент той е изиграл 300 официални минути за "партенопейците", които възлизат на 5 срещи.

В тях той успя да се отчете с гол и асистенция срещу Верона, две попадения срещу Монца, и още един срещу Лацио, който обаче направи разликата между двата тима.

Статистиката до този момент е красноречива по два показателя - Наполи печели всяка официална среща, в която грузинецът реализира и междувременно той е голмайстор на Серия А. С 4 попадения е и Душан Влахович, привлечен от Ювентус срещу над 81 милиона от Фиорентина. Обърнете внимание, че за Кварацхелия са платени точно 10 милиона евро.

Ето как се разви срещата между Лацио и Наполи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички