Фиорентина спъна Ювентус и мечтите му за нещо в Серия А


Фиорентина спъна Ювентус и мечтите му за нещо в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

1147 0

Отборите на Фиорентина и Ювентус направиха равенство помежду си – 1:1, в пореден мач от 33-ия кръг в италианската Серия А. Душан Влахович откри резултата за „виолетовите” с гол от дузпа в 29-ата минута, но Алваро Мората изравни в 46-ата след умела атака на Юве.

Точката по никакъв начин не спомага на Юве да се опита дори да притесни лидера Интер. Торинският клуб е трети с 66 и са на 13 точки зад първенеца Интер. Фиорентина остава 14-и с 34 пункта.

След 13 минути игра "виолетовите" създадоха нападение. Франк Рибери видя добре Влахович, но той не съумя да преодолее стражът на гостите. Малко след това Миленкович овладя отличен пас, но ударът му не затрудни вратарят на Юве.

Домакините нацелиха гредата зад вратата на Войчех Шчесни, след като Пулгар шутира, но не успя да вкара. Миг по-късно Влахович падна в наказателното поле, искайки дузпа, но съдията остави играта да продължи. В 27-ата минута Рабио игра с ръка в наказателното поле на Юве, а ситуацията беше разгледана и с ВАР, за да се стигне до дузпа в полза на "виолетовите". Зад топката застана Душан Влахович и той даде превес на Ла Виола - 1:0.

Отново Душа Влахович имаше изгоден шанс да се разпише, но топката не намери целта в 36-ата минута на двубоя. Най-добрата атака за гостите през първата част дойде в 43-ата минута, когато Бентанкур пусна отличен пас към Рамзи, но той не намери целта.

В първата минута след подновяването на играта през втората част, Мората си намери място да стреля и с отличен удар възстанови равенството за 1:1. Фиорентина създаде две опасности пред вратата на Юве в рамките на две минути в 53-ата и 54-ата минута. При първата с дружни усилия гостите се справиха с нея, а при втората ударът на Полгар беше спасен от Шчесни.

Кристиано Роналдо направи отличен индивидуален пробив в 60-ата минута, но така и не съумя да се разпише. Малко по-късно Кулушевски отправи изстрел, но отново нямаше гол за гостите. В 84-ата минута отново Роналдо остана под топката при центриране отдясно по атаката на Юве.

До края на двубоя двата тима не отбелязаха попадения и резултатът се запази - 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички