Фиорентина отказа да "подаде ръка" на затъващия Наполи в Серия А


Фиорентина отказа да "подаде ръка" на затъващия Наполи в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1727 0

Отборът на Наполи продължава да се представя колебливо през сезона, а с това и да разочарова своите привърженици, които изпратиха срещата с освирквания. "Малките магаренца" загубиха от Фиорентина с 0:2 на своя "Сан Паоло" в мач от 20-тия кръг на италианската Серия А.

Домакините започнаха позитивно срещата, като още в началото Аркадиуш Милик пропусна великолепен шанс пред вратата на Фиорентина. "Виолетовите" постепенно започнаха да притискат своя съперник и логично се добраха до преднина в срещата.

Федерико Киеза откри резултата за гостите в 26-ата минута, след като получи подаване в наказателното поле от Бенаси. До края на частта Хосе Кейахон можеше да изравни, но негов удар с глава от чиста позиция не намери целта.

През втората част Фиорентина продължи да се представя по-силно на игрището и да създава по-опасните положения. В 74-ата минута Душан Влахович отбеляза поредния си гол-шедьовър след превъзходен удар от границата на наказателното поле.

Така Наполи, който през миналия сезон завърши на второ място в Серия А, сега се намира на 12-то място с едва 24 пункта. Фиорентина от своя страна постигна важна победа, с която се изравниха по точки с неаполитанците и се доближиха до първата половина на таблицата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички