Фиорентина се пребори с Аталанта, за да си осигури сблъсък с Интер на 1/4-финалите


Фиорентина се пребори с Аталанта, за да си осигури сблъсък с Интер на 1/4-финалите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1497 0

Отборът на Фиорентина победи у дома Аталанта с 2:1 в двубой от осминафиналите за Купата на Италия. Така Фиорентина ще се изправи срещу Интер в спор за място на полуфиналите, където съперник ще бъде измежду действащия носител на трофея Лацио или Наполи.

Домакините поведоха с гол на новото попълнение Патрик Кутроне, който пристигна в тима през зимата под наем от Уулвърхемптън. Всичко най-любопитно обаче остана за второто полувреме. Йосип Иличич възстанови статуквото в 67-та минута, а три по-късно Джерман Пецела остави флорентинци в намален състав след втори жълт картон.

Въпреки това играчите на Джузепе Якини се пребориха за успеха след точната интервенция на Пол Лирола шест минути преди края на редовното време. По-късно през деня предстоят двубоите на Ювентус и Милан. „Бианконерите“ са домакини на Удинезе, докато „росонерите“ се изправят срещу СПАЛ. Утре Рома гостува на Парма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички