Финландски милиардер се интересува от закупуването на Интер


Финландски милиардер се интересува от закупуването на Интер
Снимка: Getty Images

1011 0

Финландският милиардер филантроп Томас Зилиакус, бивш главен изпълнителен директор на гиганта "Nokia", подготвя оферта за закупуването на миланския гранд Интер, предава "Ройтерс".

Според информацията Зилиакус е изключително заинтересован да навлезе във футбола, а опитът му за Манчестър Юнайтед се провали, тъй като преди два месеца се отказа от надпреварата с шейх Бин Джасим от Катар и един от най-богатите британци сър Джим Ратклиф, така че сега Интер е по-приемлив за него вариант, а финландецът вече беше в Милано и то на полуфинала в Шампионска лига срещу Милан през миналия месец.

През следващите няколко седмици се очаква той да подготви оферта, която ще изпрати на "Goldman Sachs" и "Reine", които са посредници при за Интер, както беше миналото лято с Челси, а в момента се събират различни оферти от заинтересовани "играчи".

В момента Интер се управлява от китайската "Suning" на фамилията Джанг, която купи "нерадзурите" през 2016 година, но след пандемията от covid-19 и големите финансови проблеми на корпорацията, се съобщава, че корпорацията не може да отделя достатъчно средства, за да издържа клуба.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Интер промотира сайт за възрастни на финала на Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички