Филипо Индзаги и 10 от Беневенто спряха Рома в Серия А


Филипо Индзаги и 10 от Беневенто спряха Рома в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1168 0

Италианският гранд Рома не успя да спечели гостуването си на Беневенто след равенство 0:0 в мач от 23-ия кръг на Серия А. "Вълците" играха с човек повече на терена в продължение на над половин час, но дори и това не помогна на хората на Пауло Фонсека да спечелят срещата.

От другата страна възпитаниците на Филипо Индзаги показаха воля и не позволиха на своя съперник да им вкара гол. Нещо повече: през първата част Беневенто се добра до попадение във вратата на римляните чрез Джанлука Лападула, но попадението бе отменено заради засада.

Отново Лападула бе замесен в любопитна ситуация през първата част, след като се свлече на земята в наказателното поле на Рома, но съдията подмина ситуацията. В 57-ата минута Камил Глик получи втори жълт картон и остави Беневенто с човек по-малко.

Едва след това Рома започна да притиска своя съперник, но дори и тогава не създаде достатъчно голови ситуации пред противниковата врата. В 64' Рик Карсдорп се озова сам срещу стража на Беневенто, който обаче успя да го спре.

В самия край на мача Рома получи дузпа от съдията, чието решение разгневи Индзаги и треньорът бе изгонен. След проверката на ВАР обаче бе установено, че не е имало нарушение, а съдията отмени дузпата. Рома остава на трето място с 44 пункта - на пет точки зад втория Милан и на девет зад лидера Интер. Беневенто е 15-и с 25 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички