Президентите на Ювентус и Наполи са изправени пред строги наказания


Президентите на Ювентус и Наполи са изправени пред строги наказания
Снимка: Getty Images/Guliver

1027 0

Прокурорът на Италианската футболна федерация е поискал жестоки глоби и отстраняване от длъжност на клубове от Серия А, както и за директори и президенти, замесени в процеса за капиталови печалби, съобщават медиите на Апенините.

В списъка фигурират и имената на Андреа Аниели (Ювентус) и Аурелио Де Лаурентис (Наполи). 

Отборите от Серия А и Серия Б, включително италианските грандове Наполи и Ювентус, са обвинени в завишаване на цените на играчите през последните трансферни прозорци.

La Gazzetta dello Sport твърди, че федералният прокурор е настоял за глоба в размер на 800 000 евро за Ювентус, както и за определен период президентът Андреа Аниели, Федерико Черубини, Павел Недвед, Маурицио Аривабене и бившият директор на "бианконерите" Фабио Паратичи да бъдат ограничени от възможността да изпълняват задълженията си във футбола.

Прокурорът призовава за временно отстраняване от длъжност за 11 месеца и 5 дни за президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, а изпълнителният директор на тима Андреа Чиавели да бъде наказан за срок от 9 месеца и 15 дни.

Според правораздавателния орган Наполи трябва да плати глоба, която  възлиза на 329 000 евро. Другите отбори от Серия А, участващи в процеса, са Сампдория, Емполи и Дженоа, от които са поискани съответно 195 000, 42 000 и 320 000 евро. Един от клубовете замесени в разследването получи предупреждение от футболната федерация.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички