Джорджо Киелини каза "сбогом" на футбола: Беше най-красивото пътуване в живота ми


Джорджо Киелини каза "сбогом" на футбола: Беше най-красивото пътуване в живота ми
Снимка: Getty Images

667 0

Легендарният защитник на Италия и Ювентус Джорджо Киелини официално обяви в профила си в социалната мрежа "X", че на 39 години прекратява професионалната си кариера. Бранителят ще остане в историята на футбола не само с представянето си на терена, но и с лидерските си качества, които винаги е показвал.

Емоционалното сбогуване на Киелини

Киелини се сбогува емоционално с любимата игра

"Футболът беше най-красивото и интензивно пътуване в живота ми. Ти беше всичко за мен. С теб извървях изключителен и незабравим път. Но сега е време да започна нова глава, да се изправя пред нови предизвикателства и да напише следващите вълнуващи страници от живота", написа Киелини.

Защитникът игра последния сезон за Лос Анджелис ФК в Мейджър Лийг Сокър и беше капитан при последната европейска титла на Италия. Тогава тимът се наложи над Англия след изпълнение на дузпи във финала на "Уембли". Защитникът има 117 мача за Италия.

Киелини е спечелил 9 титли с тима на Ювентус, пет Купи на Италия и пет Суперкупи на страната. Той губи два финала в Шампионска лига, а от националния отбор на Италия се отказа преди малко повече от година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички