Дженоа удари Милан на глухия "Джузепе Меаца"


Дженоа удари Милан на глухия "Джузепе Меаца"
Снимка: Getty Images/Gulliver

938 0

Милан допусна грешна стъпка в битката за участие в евротурнирите през следващия сезон, след като загуби от Дженоа у дома с 1:2 в мач от 26-ия кръг на Серия А. Пред празните трибуни на стадион "Джузепе Меаца" заради епидемията от коронавирус в Италия "росонерите" имаха преимущество в играта и отправиха цели 18 удара към противниковата врата, но само четири от тях бяха точни. В същото време гостите се възползваха от своите шансове, за да стигнат до ценен успех в битката за оцеляване.

Още в седмата минута опитният Горан Пандев даде преднина на генуезците, а четири минути преди почивката Франческо Касата удвои аванса на своите. Домакините успяха да върнат едно попадение едва в 77-ата минута чрез Златан Ибрахимович, но до края така и не успяха да стигнат поне до точката.

Така Милан остава само с един успех в последните си пет мача в първенството и заема седмо място в класирането с 36 точки, докато Дженоа вече има актив от 25 точки и се измъкна от зоната на изпадащите за сметка на Лече. В другите мачове от деня Сампдория победи Верона с 2:1 у дома, докато СПАЛ се наложи над Парма с 1:0 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички