Дженаро Гатузо напусна Фиорентина след само три седмици


Дженаро Гатузо напусна Фиорентина след само три седмици
Снимка: Getty Images/Guliver

2649 0

Дженаро Гатузо напусна Фиорентина само три седмици след като бе назначен за старши треньор на тима, съобщиха официално от клуба. Бившият наставник на Наполи подписа на 25 май двугодишен контракт и трябваше да застане начело на 1 юли.

Според информации на медиите на Апенините, проблемите са възникнали поради трансферната политика на клуба от Тоскана. Обект на тях били преговорите за полузащитника на Порто Серджо Оливейра и крилото на Валенсия Гонсало Гедеш, информират Sky Sport Italia и Gazetta dello Sport.

Гатузо, бивш дефанзивен полузащитник, който стана световен шампион с Италия през 2006 и спечели два пъти Шампионска лига с Милан, замени на поста Джузепе Якини, който напусна Фиорентина два пъти в рамките на шест месеца. Якини стартира миналия сезон начело, бе уволнен и заменен от Чезаре Прандели пред декември, преди да бъде върнат, когато Прандели се оттегли през март. След като гарантира, че клубът няма да изпадне, Якини подаде оставката си. Фиорентина финишира 13-и.

Гатузо, 43-годишният бивш халф на Милан и Рейнджърс и бивш треньор на Милан, наследи Карло Анчелоти в Наполи през декември 2019. Той изведе неаполитанци до първия си голям трофей като наставник, печелейки Купата на Италия миналия юни. Въпреки това, тимът не успя да се класира за групите на Шампионска лига през изминалата кампания в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички