Антонио Конте с първи думи след раздялата му с Интер


Антонио Конте с първи думи след раздялата му с Интер
Снимка: Getty Images

1538 0

Бившият треньор на Интер Антонио Конте даде интервю пред "Gazzetta dello Sport" за първи път след раздялата си с "нерадзурите". Той призна, че заплата му е била висока, но в същото време е успял и да постигне резултати:

"Да, получавам много, но в същото време докарвам още повече печалби на клуба. Ако бях обсебен от идеята за пари, щях да си стоя в предишните отбори и да правя компромиси в името на заплатата. Но не - аз винаги съм търсел интересните проекти", каза италианецът, който спечели Скудетото с Интер!

Президентът на Интер Стивън Жанг по-рано бе обяснил раздялата с факта, че двамата вече не споделяли общи идеи. Според Конте обаче, това не е така:

"Уважавам г-н Жанг, благодаря му, че ме назначи на работа, но не искам да внасям напрежение. Където и да съм работел, съм изграждал отбори, които печелят. Освен това са съм поставял основите за бъдещото им развитие. Някои треньори стигат до титлата, но оставят тимове, които са изцедени. А аз винаги съм давал шанс на млади футболисти, които с времето натрупват опит и цената им се вдига на пазара", посочи Конте и добави:

"Няма как да си купиш колектив, който мисли като едно цяло и е настроен за победи. Всичко е в детайлите на работа. Изисквам много от всички, но най-вече от себе си. Аз не съм наставник за между другото. Аз съм в играта, за да печеля. Затова и клубовете ме търсят. Винаги всички очакват от мен веднага да започна да побеждавам. Приемам това. Да спечелиш е трудно, но още по-трудно е да се задържиш на върха с успехи", завърши коментара си треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички