Дибала вкара дузпа и се контузи, но донесе победа на Рома в Серия А (ВИДЕО)


Дибала вкара дузпа и се контузи, но донесе победа на Рома в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1108 0

Италианският гранд Рома победи Лече с 2:1 като домакин в мач от деветия кръг в Серия А. Пауло Дибала донесе успеха на "вълците" с победен гол от дузпа, при която аржентинецът се контузи и трябваше да бъде принудително заменен.

След само шест минути игра Рома откри резултата след отлично центриране на Лоренцо Пелегрини от десния фланг, намерило Крис Смолинг, който вкара с глава. "Вълците" бяха значително подпомогнати от съперника си в средата на полувремето, когато Мортен Хюлманд си изкара директен червен картон и остави Лече с 10 души.

Video edited on Kapwing

Това обаче не отказа гостите, които стигнаха до изравнителен гол в 39-ата минута. Самуел Умтити намери Габриел Стрефеца, който направи резултата 1:1. Три минути след почивката Рома получи дузпа, а Дибала вкара от бялата точка, но при изпълнението получи разтежение, за което бе принудително заменен от Неманя Матич.

Video edited on Kapwing

До края на мача Рома изпусна още няколко шанса да вкара гол. В края на мача "вълците" дори вкараха попадение във вратата на Лече, което обаче бе отменено заради засада. Притежанието на топката бе 69% в полза на домакините, а опасните атаки - 19 срещу 6 в полза на Рома.

С шестата си победа от началото на сезона в Серия А отборът на Рома се изкачи до петото място в подреждането с 19 пункта - на една точка зад четвъртия Милан и на четири зад лидера Наполи. Лече остава на 16-о място със седем точки. В следващия кръг Рома гостува на последния в подреждането Сампдория, а Лече е домакин на Фиорентина. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички