Дибала ще отсъства от игра за Ювентус 10-15 дни, изпуска дербита с Наполи и Интер


Дибала ще отсъства от игра за Ювентус 10-15 дни, изпуска дербита с Наполи и Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

1126 0

Атакуващият футболист на италианския шампион Ювентус - Пауло Дибала, получи контузия по време на последния двубой за "бианконерите" - победата с 3:1 над Сасуоло. Аржентинецът бе принудително заменен и се оказва, че травмата му ще го извади от игра.

Според информации от клуба, той ще бъде аут за 10-15 дни заради проблем в коляното. Това ще значи, че той ще пропусне поне 3 мача от сгъстената програма на "старата госпожа". Първият от тях е осминафиналният сблъсък за Купата на Италия срещу Дженоа в сряда, 13 януари.

Следват две дербита - първо срещу втория във временното класиране на Серия А Интер в неделя, 17 януари, а след това финал за Суперкупата на Италия три дни по-късно - в сряда, 20 януари, срещу друг неприятен съперник - Наполи.

Дибала ще бъде под въпрос и за домакинството на Юве срещу Болоня на 24 януари. В клуба ще се надяват той да е напълно готов и да е влязъл във форма за тежката серия, която предстои през февруари с двубои срещу Рома, Наполи, Порто (от Шампионска лига) и други. 

A в мача срещу Сасуоло, в който Дибала се контузи, Кристиано Роналдо записа рекорд, който гради 15 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички