Данъчните закони в Испания спират Роналдо от завръщане в Реал Мадрид?


Данъчните закони в Испания спират Роналдо от завръщане в Реал Мадрид?
Снимка: Enrico Locci/Getty Images

1251 0

След отпадането на Ювентус от Шампионска лига, все по-усилено се заговори, че Кристиано Роналдо ще напусне "Старата госпожа" и ще се присъедини отново към Реал Мадрид. Според "Marca" обаче, нещата стоят по малко по-деликатен начин.

"Роналдо се радва на специален данъчен режим в Италия.", обясни Тони Рока, главен изпълнителен директор на Himnus Football Lawyers. "Той не отиде случайно в Италия, тъй като там е най-благоприятно данъчното третиране от петте големи лиги на континента."

Според Тони Рока данъчните власти в Италия получават само 225 000 евро на година от Кристиано, който печели около 40 000 000 евро на сезон. Това не може да се случи в Испания, тъй като данъчната ставка в страната е много по-висока от тази в Италия.

"За тези 40 милиона евро, които Роналдо получава на година, той би платил 100 пъти повече данъци в Испания. Това означава увеличение от онези 225 000 евро, които сега плаща в Италия, до огромните 20 000 000 евро годишно у нас и това без да се брои заплатата.", коментира Рока.

Единственият начин Кристиано да избегне плащането на толкова високи данъци в Испания би било в случай, че подпише с Реал Мадрид само за една година.

"Ако Кристиано подпише с Реал Мадрид за един сезон, той ще бъде обложен с данък като нерезидент, ще спести тези 20 000 000 евро и ще плати само 19 процента от данъка върху доходите на физически лица.", аргументира се Тони Рока.

А беше ли ощетен отбора на Аталанта в мача срещу Реал Мадрид, преценете сами от видеото в ТОЗИ материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички