Даниеле Де Роси се сбогува с феновете с трогателно съобщение


Даниеле Де Роси се сбогува с феновете с трогателно съобщение
Снимка: Getty Images/Guliver

2782 0

Легендарният капитан на Рома Даниеле Де Роси ще се сбогува днес с клуба, в който прекара 18 години. Италианецът ще изиграе последния си мач днес и поради тази причина написа трогателно писмо, с което да се сбогува с феновете на тима.

"До моето семейство в Рома, президентът Палота, жените и мъжете, които не спират да работят в клуба, треньорите, които ме оформиха и направиха такъв играч - до всички вас - без изключение - благодаря, че ме научихте на нещо важно. До медицинския щаб и Дамиано, без който нямаше да мога да изиграя толкова мачове за отбора.

Благодаря на моите съотборници, частта от работата ми, която винаги съм обичал - те са моето семейство. Времето прекарано на тренировъчната база и съблекалните, всичката тази рутина, това ще са нещата, които ще ми липсват толкова много.

Бруно, който видя нещо специално в мен и ме доведе в този фантастичен клуб, в тяхната академия. 

Благодаря и на Франческо. Капитанската лента, която носех, я получих от един свой брат, велик капитан и най-невероятния футболист, който съм виждал да носи екипа. Не всеки има шанса да играе със своя идол 16 години. Сега с уважение ще дам лентата на ръката на друг мой брат - Алесандро.

Благодаря на мама и татко за това, че ми дадоха две неща, които продължават да ме водят: да не правя някому нещо, което не искам после той да ми направи и винаги да подавам ръка на този, който е в беда. 

Благодаря на феновете на Рома, на моите фенове. Днес ще си позволя да ви наричам "мои фенове", защото бях един от вас там долу на игрището и любовта, която ми дадохте, ми помогна да продължа да го правя. Вие сте причината да избера този град, този живот, отново и отново. В неделя ще бъде 616-ят път, в който правя този избор, правилния избор. 

ДЕ РОСИ: АКО БЯХ ДИРЕКТОР, ЩЯХ САМ ДА СИ ПРЕДЛОЖА ДОГОВОР

Никой никога няма да ви обича повече от мен."

В последния мач на Де Роси днес Рома посреща Парма на "Олимпико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички