Цифрите показват, че Ювентус на Сари е по-добър от този на Алегри


Цифрите показват, че Ювентус на Сари е по-добър от този на Алегри
Снимка: Getty Images/Guliver

2464 0

Ювентус стартира първия си сезон под ръководството на Маурицио Сари с поредица от успехи. Въпреки че има много време до края на кампанията, когато ще се правят генералните изводи, за момента цифрите сочат, че Сари се справя по-добре от предшественика си Масимилиано Алегри.

В момента „старата госпожа“ е на върха по показатели спрямо спечелени мачове във всички турнири през настоящата кампания, ако вземем топ първенствата в Европа и Южна Америка. Нито един друг тим от тези шампионати не може да се похвали, че не е допускал поражение до момента в първенството.

Какво сочат цифрите? През миналия сезон Макс Алегри допусна първото си поражение на 7-ми ноември при домакинството си на Манчестър Юнайтед в 15-тия си мач за кампанията, като през тази година Сари е непобеден в 16 срещи. Показателите на защитата на тима са също много добри – отбраната на Ювентус е най-добрата в Италия и 5-тата най-добра в Шампионската лига. Към това можем да добавим и превъзходната статистика на „бианконерите“ на „Алианц Стейдиъм“ – тимът е изиграл 8 домакински срещи до момента през сезона, като е спечелил всяка една от тях.

Разбира се, знаем, че Кристиано Роналдо вече е в края на своя пик и че халфовата линия на тима има нужда да бъде освежена, но за момента резултатите показват, че Сари върши страхотна работа в Ювентус. А ето какво каза Маурицио Сари по адрес на скандала с Кристиано Роналдо от преди седмица.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички