Чочев показа уважение към Палермо и разкри кое му липсва най-много


Чочев показа уважение към Палермо и разкри кое му липсва най-много

1749 0

Бъдещето на Ивайло Чочев е обвързано с Палермо. Това заяви българският национал пред "mediagol.it", който е изключително благодарен на клуба, че му позволява да се развива. Именно това е в основата на желанието на бившия играч на ЦСКА да остане в представящия се под очакванията италиански тим.

"Дали бих се преместил в друго европейско първенство? Засега мисля, че не. Искам да продължа да израствам, докато нося екипа на Палермо. Наскоро подписах договор до 2020 година. Радвам се, че клубът проявява такова уважение към мен", сподели Чочев. Sportlive.bg припомня, че той поднови контракта си с Палермо през миналата година, когато се появи сериозен интерес от Наполи.

"Ще се опитам да се отплатя за доверието. Да играя в Италия беше мечта за мен. Успях да я реализирам през 2014 година, когато Палермо ме купи от ЦСКА. София ми липсва, липсват ми приятелите, съотборниците, феновете. Надявам се, че някой ден пътищата ни ще се пресекат отново.

Феновете на Палермо са сред най-добрите в Италия, особено заради факта, че непрекъснато ни подкрепят. За всеки играч е важно да има публиката зад гърба си, като това важи още повече в периодите на криза", сподели още Чочев и продължи.

"Кой е най-големият враг на Палермо? Знам, че това е Катаня, който сега не играе в Серия А. Засега не можем да направим дерби на Палермо. Сега в първенството мачът срещу Наполи е по-специален, понеже те са най-близо до Палермо. Феновете и на двата отбора са горещи и по това си приличаме. Все пак „Ренцо Барбера“ винаги има един повод, по който се пълни до краен предел – когато Палермо играе срещу Ювентус".

„Как е моят италиански? Е, мога да кажа, че напредвам. Вече ги няма трудностите от началото. Сега си комуникирам добре с всички и се интегрирах в състава. Допреди няколко месеца ходех на курс по италиански, но вече не, защото се чувствам по-уверен. Очевидно искам да ставам по-добър и в това отношение, защото искам съотборниците да ме разбират по-добре. Приятел съм с всички, особено със Синиша Анделкович. През седмицата нямаме много време за почивка, защото тренираме почти всеки ден. Понякога с част от играчите излизаме на кафе, но не много често. Тук темпото на живота е много по-различно от това в България“, добави Чочев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички