Босът на Бреша: Който иска проклетата титла, да я взима, това е чума!


Босът на Бреша: Който иска проклетата титла, да я взима, това е чума!
Снимка: Getty Images/Guliver

2689 0

Президентът на члена на Серия А - Бреша, Масимо Челино, призова сезонът в Италия да бъде отменен и да не се доиграва, заради пандемията от коронавирус, която засегна най-силно именно Италия досега. Бреша се намира в северната част на най-тежко ударения регион в Европа - Ломбардия, а според Челино, плановете футболното първенство да бъде довършено през лятото са неосъществими.

"Всичко трябва да бъде преместено за следващия сезон. Време е да бъдем реалисти, господа. Това е чумата. Няма как да играем футбол тази година, мислете за следващата", коментира Челино.

Призивът идва на фона на плановете на някои клубове да подновят тренировки следващата седмица, за да поддържат форма за евентуалното подновяване на първенството. Вторият в класирането на Серия А Лацио обяви плановете си да събере своите играчи за първа тренировка в понеделник, а същото се отнася и за Наполи и Каляри.

"Този сезон в свършен. Ако някой иска тази проклета титла, да я вземе. Приключено е. Край. И не казвам това, защото Бреша е на последно място в класирането. Последни сме, защото заслужаваме да сме там", допълни Челино. До момента COVID-19 е отнел живота на над три хиляди души в Ломбардия. А кога най-рано прогнозират да се върнат феновете на мачовете в Италия вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички