Без голове и зрелище - Лацио и Рома влязоха в капана на предпазливата игра в Дербито на Вечния град


Без голове и зрелище - Лацио и Рома влязоха в капана на предпазливата игра в Дербито на Вечния град
Снимка: Getty Images

496 0

Рома и Лацио не се победиха в дербито на Рим в двубой от 12-ия кръг на Серия А. Двата тима показаха много желание и хъс на терена, но прекалено предпазливата игра на моменти не доведе до нито един гол в двубоя.

След дербито на Рим двата отбора са на незавидни места в класирането. Рома е на седмо място с 18 точки, докато Лацио на десето с една по-малко.

Първото полувреме бе по-богато откъм голови положения. В 13' "вълците" стигнаха и до гол, но той бе отменен заради засада. Кристанте успя да преодолее Проведел, но правилно не бе признат. Малко след това и Карсдорп имаше възможност, но топката мина покрай вратата.

След 20' Лацио успя да се превърне в по-активният отбор и създаде няколко нелоши възможности. В 25' Луис Алберто достигна късо подаване на границата на наказателното поле и стреля, но топката нацели дясната греда.

4 минути след това Алесио Романьоли си освободи пространство около точката на дузпата и засече топката от свободния удар. Руи Патрисио обаче не допусна да бъде изненадан. Символичните домакини продължиха да са по-опасни и Алберто стигна до нов шанс, но отново не успя да отбележи.

През второто полувреме чисти положения почти липсваха, като въпреки желанието от двата тима, то битката надделяваше повече. В 57' Чиро Имобиле остана за кратко сам срещу вратаря, но в последния момент Манчини успя да предотврати опасността. След това предпазливата игра попречи и на двата отбора. Лацио бе по-активен в заключителните минути, но без да затрудни по някакъв начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички