Бенитес провали Наполи за Шампионска лига преди да поеме Реал Мадрид


Бенитес провали Наполи за Шампионска лига преди да поеме Реал Мадрид

1265 0

Рафаел Бенитес не успя да изпълни последната си цел в Наполи - да класира отбора в Шампионска лига, след като пълният "Сан Паоло" видя драматична загуба с 2:4 от Лацио в последния кръг от тазгодишното издание на Серия А.

Момчетата на испанския треньор имаха нужда от победа, за да изпреварят "орлите" за 3-ото място, но това не стана и през следващия сезон столичани ще представляват Италия в Шампионска лига.

Мачът почна трагично за домакините, които изостанаха с 0:2 до почивката. Марко Пароло (33') се възползва от пас на Кандрева и откри резултата, а самият Кандрева удвои в добавеното от съдията време на първото полувреме.

Наполи се възроди като феникс и успя да изравни чрез вездесъщия Гонсало Игуаин, за когото това също може да е последен мач за Наполи. В 55' и 64' той се разписа за 2:2, а в 62' Пароло остави гостите и с човек по-малко.

Само 8 минути след това обаче Гуам си изкара червен картон (два жълти за само 4 минути) и остави своите също с 10 човека. Все пак Наполи можеше да спечели мача, като в 76' беше свирена спорна дузпа за "небесносините" Игуаин обаче не успя да отбележи, което се оказа и решаващо в мача.

Наполи се хвърли да печели и Онази в 86', само минута след като се появи на терена, реши спора за Шампионска лига - 2:3. В 92' и Мирослав Клозе се разписа за крайното 2:4.

Това беше последен мач за Рафаел Бенитес начело на Наполи, като в сряда той ще бъде представен като нов старши-треньор на Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички