Рома директно в Шампионска лига след бой над Лацио


Рома директно в Шампионска лига след бой над Лацио

1218 0

Рома победи с 2:1 Лацио в дербито на Рим и си гарантира второто място в класирането на Серия А кръг преди края. Това пък осигури на тима и директно влизане в групите на Шампионска лига следващия сезон, докато Лацио ще трепери за третата си позиция. В неделя "оплите" гостуват именно на прекия им конкурент за позицията Наполи.

Французинът Мапу Янга Мбива вкара победното попадение за Рома пет минути преди края на срещата, след като малко малко преди това Филип Джорджевич бе изравнил. Иначе в 73-та минута Хуан Мануел Итурбе вкара за 1:0.

Двубоят бе отложен заради финала за Купата на Италия, който хората на Стефано Пиоли загубиха с продължения от Ювентус. „Орлите” бяха по-активни през първото полувреме и направиха няколко опасни атаки пред вратата на символичните гости. Филипе Андерсон и Мирослав Клозе обаче пропуснаха от чисти позиции.

Рома промени коренно играта си през второто полувреме. Играчите на Руди Гарсия настъпиха педала. Така се стигна до 73-та минута, когато Итурбе засече хубаво центриране на Ибарбо и направи стража на „лациалите” Федерико Маркети безпомощен.

Символичните домакини потърсиха промяна, като в игра се появи Филип Джорджевич. Сърбинът се оказа страхотен коз на Стефано Пиоли и в 82-та минута изравни резултата, разписвайки се с глава след подаване на Мирослав Клозе.

Само три минути по-късно обаче Миралем Пянич центрира от свободен удар и защитникът Мапу Янга Мбива простреля Маркети за втори път в срещата – гол за 2:1 и победа за Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички