Аталанта спечели трилър със 7 гола, Специя без Гълъбинов побеждава


Аталанта спечели трилър със 7 гола, Специя без Гълъбинов побеждава
Снимка: Getty Images

1893 0

Аталанта направи много важна крачка към осигуряването на участие в Шампионска лига през следващия сезон. Възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини разгромиха Дженоа като гост с 4:3 и събраха 78 точки, с което са на второто място в Калчото.

Ранен гол изведе бергамаските напред след като Руслан Малиновски намери Дуван Сапата, който не сгреши за 1:0. Колумбийският нападател върна жеста и подаде на украинския халф в 26-ата минута за втория гол на Аталанта. В 44-ата минута Робин Госенс направи резултата 3:0. В 49-ата минута появилият се като резерва Елдор Шомуродов намали за 1:3. Само две минути по-късно обаче Марио Пашалич вкара за 4:1. Резервата Горан Пандев намали, а в 85-ата Шомуродов вкара втория си гол в двубоя за 4:3.

Без контузения Андрей Гълъбинов Специя спечели домакинството си на Торино с 3:1. Сапонара откри в 19-ата минута, а Нзола покачи на 2:0 в 41-ата минута от дузпа. Белоти пак от дузпа върна гол в 53-ата. Отново Нзола в 74-ата донесе успеха за Специя. Фариас в 84-ата покачи на 4:1.

Междувременно играч на Милан подобри зрелищен рекорд на Роналдо.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички