Милан вилня в Торино, Аталанта направи задачата на Юве почти невъзможна


Милан вилня в Торино, Аталанта направи задачата на Юве почти невъзможна
Снимка: Getty Images/Guliver

1344 0

Пътуването до Торино се отрази невероятно на Милан, след като "росонерите" разбиха с 3:0 доскорошния шампион Ювентус, а в сряда вечер грандът от Милано се развилня и срещу отбора, носещ името на града, печелейки със 7:0. 

Комбинация от кадри на Реал Мадрид - Браим Диаз и Тео Ернандес, даде старт на фиестата за Милан, като левият халф-бек се разписа за 1:0. Франк Кеси пък отбеляза от дузпа, за да покачи на 2:0 в 26'. 

Същинската част от разгрома дойде през второто полувреме. Диаз ознаменува отличната си игра с попадение в 50', а Ернандес се разписа след подаване на Ребич за 4:0 в 62'. Именно в шоу на хърватина се превърнаха следващите минути. 

Между 67' и 79' той вкара 3 гола и направи резултата 0:7, с което "росонерите" записаха най-убедителната си победа през сезона. Не само това, но и воденият от Стефано Пиоли тим е само на победа от това да си подпечата участието в Шампионска лига през следващия сезон. 

В момента Милан води с 3 точки на Ювентус, но има предимство в преките двубои и, ако спечели 1 от следващите си два мача, със сигурност ще завърши в топ 4. 

В другата важна за Шампионска лига среща Аталанта постигна рутинен успех с 2:0 над Беневенто. Бергамаските нямаха никакви проблеми в мача, като Муриел даде аванс на своите в 26', а Пасалич в 67' оформи крайното 2:0. В мача борещият се за оцеляване гост отправи едва 3 удара (само един точен), а 10-ина минути преди края Калдирола беше изгонен за втори жълт картон. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички