Аталанта прегази изпадащия Парма и мечтае за Шампионска лига (обзор)


Аталанта прегази изпадащия Парма и мечтае за Шампионска лига (обзор)
Снимка: Emilio Andreoli/Getty Images

1051 0

Аталанта направи важна крачка към Шампионска лига като спечели с 5:2 гостуването си на аутсайдера Парма в 35-тия кръг на Серия А. Руслан Малиновски откри резултата за бергамаските още в 12-ата минута. В 52-ата минута Матео Песина покачи на 2:0.

В 71-ата минута Луис Муриел направи резултата класически. В 77-ата Брунета върна гол, но пак Муриел в 86-ата вкара за 4:1. Сом намали резултата на 4:2 две минути след това. В добавеното време на срещата появилият се като резерва Алексей Миранчук оформи крайното 5:2.

Така Аталанта вече има актив от 72 точки и е с три повече от Милан и Ювентус преди срещата между двата отбора. Парма е на предпоследното място в таблицата с актив от 20 точки и със сигурност ще играе в Серия Б през следващия сезон.

В друга среща Каляри спечели с 3:1 гостуването си на Беневенто. Ликоянис вкара гол от съблекалнята още в първата минута. В 16-ата минута Джанлука Лападула изравни резултата. В 64-ата минута Леонардо Паволети изведе отново Каляри, а Жоао Педро в добавеното време оформи крайното 3:1.

Резултати:

Дженоа - Сасуоло 1:2

Парма - Аталанта 2:5

Беневенто - Каляри 1:2

Верона - Торино 1:1

Междувременно стана ясно кои са основните претенденти за треньорския пост в Ювентус.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички