Аталанта сломи Специя и "докосна" европейската квота


Аталанта сломи Специя и "докосна" европейската квота
Снимка: Getty Images

1103 0

Аталанта победи като гост Специя с 3:1 в среща от 36-ия кръг на Серия А. Луис Муриел, Джимсити и Палашич донесоха трите точки за отбора воден от Гасперини, а почетното попадение за домакините отбеляза нападателят Даниеле Верде. 

Бергамаските откриха резултата в 16', след като Руслан Малиновский демонстрира страхотен поглед върху играта и намери Муриел в наказателното поле с дръзко подаване, а ударът от движение на последният беше прецизен и намери долния десен ъгъл. 

Четвърт час по-късно Даниеле Верде направи резултата 1:1 след страхотен пробив и удар от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки вратаря на гостите. 

В 73' Берат Джимсити отбеляза красив удар с глава, като успя да засече топката от свободен удар. В края на редовното време Муриел се отчете с асистенция, подавайки на Марио Палашич, който преодоля вратаря с прецизен удар, рикоширал в долната част на дясната греда, оформяйки крайното 1:3.

С победата си Аталанта се изкачи на 7-та позиция в Серия А, която дава право на квалификация за Лига на конференциите през следващия сезон. "Черно-сините" обаче спорят с Фиорентина за място в Европа, а "виолетовите" са с мач по-малко. От своя страна, Специя остава на дъното в шампионата, само на 5 точки от мястото, което гарантира изпадане. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички