8 гола, 4 дузпи и ВАР не бяха достатъчни на Аталанта и Торино


8 гола, 4 дузпи и ВАР не бяха достатъчни на Аталанта и Торино
Снимка: Getty Images

1667 0

Аталанта и Торино не се победиха след уникален мач с 8 гола, 4 дузпи и ВАР (4:4). Загубата остави "богинята" на една точка от Лацио и Фиорентина, като "орлите" са последните, взимащи квота за европейските клубни турнири. "Биковете" пък успяха да запишат 11-о равенство през кампанията и затвърдиха мястото си в средата на таблицата. 

Определяния за аутсайдер Торино успя да поведе още в четвъртата минута на първата част, след като централният нападател Санабрия бе достатъчно съобразителен да прати топката във вратата на домакините. Ситуацията беше дълго проверявана от ВАР, но все пак попадението бе признато за 0:1. 

В 15-ата минута швейцарският защитник Рикардо Родригес направи елементарна грешка в своето наказателно поле, след като събори Запакоста. Съдията отсвири наказателен удар, а Муриел го реализира.

Само пет минути по-късно, Хатебур се измъкна опасно от отбраната на "биковете" и изстреля безпощаден удар към вратата на Милинкович-Савич, който не успя да реагира и кълбото се озова в мрежата. Моментално обаче страничният съдия отсъди засада.

Натискът на домакините продължи и в 23’ фантастичен гол на де Рон зарадва феновете на "бергамаските". Полузащитникът засече ниско центриране от корнер в движение, а топката се озова във вратата за 2:1.

След 10 минути гостите също получиха възможността да бият наказателен удар, заради неумела намеса на Фройлер. Саша Лукич реализира хладнокръвно за 2:2.

Подобно на първото полувреме, второто също бе изпълнено с обрати, драма и емоции, които няма как да не са се харесали на неутралния фен. 

Седемнадесет минути след подновяването на играта бе отсъдена нова дузпа в срещата. Рафаел Толой извърши нарушение в наказателното поле, което не бе подминато от главния арбитър, а Саша Лукич не остави никакъв шанс на вратаря при изпълнението. 

В 67' късметът не бе на страната на Ремо Фройлер, който имаше нещастието да си отбележи автогол, който направи резултата 2:4. Въпреки лошия развой на срещата, домакините останаха крайно решени да вземат нещо от срещата. 

Точно 10 минути по-късно шоуто на стадион "Атлети Азури д'Италия", продължи със седмото попадение в мача, което бе дело на появилият се от скамейката Пашалич, който отлично насочи топката в левия ъгъл. 

Шест минути преди края на срещата бе свирена поредната дузпа, която умело бе реализирана от Муриел. (4:4)

Към редовното време бяха добавени пет минути, но така и не се намери кой да победи в прелюбопитната среща. 

В оставащите четири кръга от сезона в Калчото Аталанта ще продължи да търси право на участие в евро турнирите с визити на Специя и Милан, както и домакинства на Салернитана и Емполи, а "биковете" ще доиграят сезона с Емполи и Верона като гости, както и ще посрещне грандовете Наполи и Рома. 

АТАЛАНТА: Мусо, Скалвини, Паломино, Джимсити, Хатебур, де Рон, Фройлер, Запакоста, Песина, Сапата, Муриел

Торино: Милинкович – Савич, Родригес, Бремер, Зима, Айна, Ричи, Лукич, Синго, Пяца, Прат, Санабрия

Още новини от Серия А четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички