Аталанта показа по-големи зъби от "вълците" на Рома и се бетонира в топ 4 в Италия


Аталанта показа по-големи зъби от "вълците" на Рома и се бетонира в топ 4 в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

5602 0

Отборът на Аталанта успя да обърне Рома и да победи "вълците" с 2:1 в домакински мач от 24-тия кръг на италианската Серия А. Двубоят се явяваше пряк дуел за четвъртото място в първенството, но "бергамаските" показаха по-голяма воля и затвърдиха класирането си в топ 4, правейки разликата до римляните цели шест точки.

В 10-ата минута Алехандро Гомес получи страхотна възможност за гол, но стражът на Рома Пау Лопес реагира с изящно спасяване. В 38-ата минута пък Рафаел Толой пропиля друга чудесна възможност за гол пред домакините. Рома показа далеч по-голяма успеваемост и с първото си по-сериозно положение в мача откриха резултата. Един Джеко се възползва от грешка на защитник, за да се разпише в самия край на полувремето.

През втората част Аталанта излезе още по-мотивиран на терена и бързо отговори на допуснатото попадение. След центриране от корнер Берат Джимсити се извиси над всички, за да подаде към Хосе Паломино в малкото наказателно поле, който заби топката в мрежата на "вълците". Само девет минути по-късно Робин Госенс предостави прецизен пас към Марио Пашалич, който прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Лопес.

Така Аталанта вече разполага с 45 точки на четвъртото място - с шест повече от петия Рома. Лидери в подреждането са Интер и Ювентус с 54 пункта, като и двата тима играят в неделния ден. "Нерадзурите" се изправят срещу третия Лацио, докато "бианконерите" ще играят с 19-тия Бреша. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички