Андрей Гълъбинов и Специя спечелиха промоция за Серия А


Андрей Гълъбинов и Специя спечелиха промоция за Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

1277 0

Българският нападател Андрей Гълъбинов и неговият Специя ще участват в Италианската Серия А през сезон 2020/21. Снощи „бианконерите“ загубиха с 0:1 от Фрозиноне в реванша от финалния плейоф в Серия Б, но се класират за елита, благодарение на факта, че завършиха на по-предна позиция редовния сезон, в сравнение с вчерашния си съперник.

Специя завърши редовната кампания на 3-то място в класирането в Серия Б, докато Фрозиноне бе осми. Според правилата в Италия при равен резултат след изиграването на двата плейофа, напред продължава тимът, който е заел по-предна позиция в класирането. Единственият гол в снощния мач бе дело на Маркус Роден в 61-вата минута. Победа с 1:0 обаче не бе достатъчна за футболистите на Алесандро Неста, които бяха загубили първия мач от Специя със същия резултат. По този начин "бианконерите" за пръв път в своята история се класират за Серия А.

Андрей Гълъбинов премина в тима на Специя през 2018-та година. 31-годишният нападател бе с основна заслуга за класирането на своя тим в елита на Италия, след като вкара 6 гола в последните 8 мача, в които взе участие. През сезон 2017/18 Андрей Гълъбинов игра в Серия А с екипа на Дженоа и успя да реализира 3 гола в 20 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички