Алегри не е доволен от "проспаните" 15 минути в началото срещу Интер, но видя и позитиви в играта


Алегри не е доволен от "проспаните" 15 минути в началото срещу Интер, но видя и позитиви в играта
Снимка: GettyImages

1442 0

Макс Алегри признава, че Ювентус е бил "заспал" в началото на полуфинала за Купата на Италия с Интер, но настоява, че са "играли добре 60 минути" и защити използването на Федерико Киеза като фалшива 9. "Бианконерите"  загубиха с 1:0 в реванша, след като у дома завършиха 1:1 в първия двубой.

"Проспано" начало на мача

Душан Влахович и Мойс Кийн бяха контузени, но използването на Киеза като фалшива 9 се оказа провал и Аркадиуш Милик от резервната скамейка не подобри нещата много. "Сензацията е, че първото полувреме, особено първите 15 минути, бяхме заспали. След това беше по-добре, но нямахме достатъчно удари към вратата, а Интер е много физически отбор", каза Алегри пред Mediaset.

"Трябва да презаредим батериите, тъй като загубихме четири от последните пет мача от Серия А, отпаднахме от Купата на Италия и от утре трябва да запретнем ръкави. Ние сме на полуфинал в Лига Европа и трябва да защитим позицията си в Серия А, за да оставим Милан и Рома зад нас". След успеха срещу Ювентус Индзаги пък се прицели в още един финал за Интер.

"Милик се нуждаеше от време, за да се възстанови, така че с Влахович извън сметките бях убеден, че Киеза ще се справи добре. Той със сигурност положи усилия, но на нас ни липсваше търпение".

"Мисля, че Данило игра повече от всеки друг и също беше на един жълт картон от отстраняване. Бонучи се справи добре, но със сигурност трябваше да се справим по-добре в атака и не успяхме да преобърнем мача. Победата в Милано не беше лесна и се опитахме до края.”

 Липса на борбеност от страна на Ювентус

Най-смущаващият елемент от представянето беше пълната липса на борба от страна на Ювентус, който така и не заплаши да изравни резултата. "Трябва да подобрим нивото на концентрация и решителност, ако искаме да печелим мачове. Разочароващо е, защото в продължение на 60 минути играхме добре срещу силен отбор на Интер. Те доказаха това, като стигнаха до полуфинал в Шампионска лига. Трябва да се научим да бъдем силни психически и търпеливи, защото колелото се върти".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички