Ювентус фаворит за подписа на италиански талант


Ювентус фаворит за подписа на италиански талант
Снимка: Gulliver/GettyImages

2213 0

Отборът на Ювентус за момента е фаворит да спечели битката за евентуален трансфер на младият футболист на Бреша Сандро Тонали. Италианският халф впечатлява с играта си от началото на сезона. В петък вечер той изигра цял мач при победата на Италия срещу Босна, като се справи брилянтно в центъра на терена. Това все повече засилва спекулациите, че „старата госпожа“ ще се опита да привлече младока в състава си.

Идеята на „бианконерите“ е да създадат солидно ядро от италиански футболисти, което да бъде гръбнакът на отбора в бъдеще. Ювентус винаги се е славел като тим, който е съставен предимно от италианци. Ситуацията в последните години обаче не е точно такава и сега „старата госпожа“ ще се опита да върне към по-стария си облик, като подпише с няколко от младите италиански играчи, а Тонали е една от основните цели на тима.

В последните месеци „бианконерите“ няколко пъти „опипваха почвата“ за евентуален трансфер, но президентът на Бреша Масимо Челино твърдо заяви, че иска Тонали да остане в Бреша. През лятото той предприе риск, като задържа играча, тъй като никой не знаеше как ще се представи младия италианец в Серия А. Рискът се отплати, тъй като 19-годишният халф вдигна значително цената си, като в момента струва около 40 милиона евро. Ювентус ще огледат хубаво конкуренцията преди да изпратят оферта за футболиста. Ето кой друг играч от Серия А е обект на интерес от "бианконерите".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички