Вратарски грешки поделиха точките между Рома и Лацио в римското дерби


Вратарски грешки поделиха точките между Рома и Лацио в римското дерби
Снимка: Getty Images/Guliver

3348 0

Дербито на Рим отново завърши без победител. Рома и Лацио поделиха точките след равенство 1:1 на "Стадио Олимпико" в мач от 21-вия кръг на италианската Серия А. И двете попадения паднаха през първата част и бяха плод на вратарски грешки. 

В 26-ата минута Един Джеко изведе отбора си напред в резултата, след като стражът на Лацио Томас Стракоша излезе необмислено напред, за да позволи да бъде изпреварен от босненския нападател. Стражът на Рома Пау Лопес "върна жеста" девет минути по-късно, позволявайки на Франческо Ачерби да изравни. 

През втората част Рома желаеше по-силно победата, докато Лацио сякаш се задоволи с равенството. В крайна сметка и двата отбора не успяха да отбележат трети гол в срещата, за да си стиснат ръцете без краен победител.

Така Лацио пропусна шанса да се изравни по точки с втория Интер, а и да се доближи до лидера Ювентус. "Орлите" остават с 46 пункта - на пет от "бианконерите". Рома от своя страна е на четвърта позиция с 39 точки, но само на точка зад тях се намира отборът на Аталанта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Привържениците и на двата отбора са изпълнили "Олимпико", като показаха и ефектните си хореографии още преди първия съдийски сигнал. В началните 15 минути от срещата символичните домакини бяха малко по-активни, като атакуваха по-често към противниковата врата. Действията им обаче не бяха достатъчно прецизни пред и в наказателното поле. В 13' след центрирането от фаул Смолинг върна към Джеко в наказателното поле, но ударът му с глава премина след рикошет над вратата.

В 26' дълга топка намери Джеко в наказателното поле, който имаше и късмета Стракоша да е излязъл по-напред. Нападателят спечели битката във въздуха и просто насочи с глава топката на опразнената врата. Секунди след това "вълците" можеше и да удвоят, но този път стражът на Лацио блокира първо с крак удар на Джеко, а след това и защитата се справи с последвалия удар.

Изглежда, че вратарят на Рома се почувства длъжен "да върне" услугата на Стракоша и в 35' сътвори дори още по-голям гаф от него. При изпълнение на корнер първо бранител не успя да изчисти хубаво, а след това Лопес успя да върне топката точно над вратата си, сблъска се със Смолинг, а Ачерби просто довкара топката за 1:1. До края на полувремето така и не се стигна до повече опасности пред двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна повече от вълнуващо. Първо Верету пропусна великолепна ситуация пред вратата на Лацио, а минути по-късно главният арбитър на срещата отсъди дузпа за "вълците" за нарушение в наказателното поле. След проверката на ВАР обаче бе установено, че нарушението е в атака, за което дузпата бе отменена.

В следващите минути Рома бе по-активният отбор на терена и желаеше по-силно победата, докато Лацио изглежда бе доволен и на равенство в гостуването. "Вълците" пропиляха няколко великолепни положения пред вратата на "орлите", като най-чистите се откриха пред Един Джеко. Домакините обаче така и не успяваха да стигнат до попадение в мрежата на своя съперник.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РОМА: Пау Лопес, Давиде Сантон, Джанлука Манчини, Крис Смоулинг, Леонардо Спинацола, Жордан Верету, Брайън Кристанте, Дженгиз Юндер, Лоренцо Пелегрини, Джъстин Клуйверт, Един Джеко.

ЛАЦИО: Томас Стракоша, Луис Фелипе, Франческо Ачерби, Стефан Раду, Мануел Ладзари, Сергей Милинкович-Савич, Лукас Лейва, Луис Алберто, Сенад Лулич, Хоакин Кореа, Чиро Имобиле

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Отборът на Лацио се представя по великолепен начин в Серия А през този сезон. Играчите на Симоне Индзаги са в серия от 11 поредни успеха в първенството, като днес имат възможността да се възползват от грешната стъпка на Интер и при успех да се изкачат на втората позиция в класирането.

Рома на свой ред също правят приличен сезон под ръководството на Пауло Фонсека. „Вълците“ допуснаха поражения от двата торински клуба – Торино и Ювентус в последните няколко кръга, но въпреки това продължават да заемат 4-тото място в класирането. Двата тима вече изиграха един мач помежду си в началото на сезона, като тогава двубоят завърши при равенство 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички