Рома се намести в топ 4 след успех срещу Дженоа


Рома се намести в топ 4 след успех срещу Дженоа
Снимка: Getty Images/Guliver

1188 0

Отборът на Рома се върна на победния път, след като спечели срещата си с Дженоа от 23-тия кръг на Серия А. „Вълците“ спечелиха с 3:1 в двубоя на „Стадио Луиджи Ферарис“. Дженгиз Юндер, автогол на Бираски и Един Джеко донесоха успеха за Рома в срещата. Почетното попадение за Дженоа отбеляза Горан Пандев.

Играчите на Рома започнаха срещата по отличен начин, след като стигнаха до попадение още в 5-тата минута на срещата. Дженгиз Юндер центрира топката в наказателното поле на Дженоа, но изненадващо нито един играч не игра с топката, която влетя в мрежата на Матиа Перин. При повторенията останаха съмнения, че Пелерини е докаснал топката, но това не се оказа факт и попадението бе записано на сметката на турския национал – 0:1! В 44-тата минута гостите достигнаха до втори гол. След продължително разиграване на футболистите на Рома топката се озова в краката на Леонардо Спинацола, който навлезе в наказателното поле на Дженоа и след негов изстрел, топката се отби в тялото на Давиде Бираски и попадна за втори път в мрежата на Дженоа – 0:2!

„Грифоните“ обаче реагириха моментално, след като още в следващата атака Горан Пандев бе изведен сам срещу Пау Лопес и със страхотен завършващ удар намали резултата на 1:2! През втората част Дженоа опита да изравни резултата, но интригата в срещата приключи в 73-тата минута. Един Джеко бе изведен от Лоренцо Пелегрини след нелепа грешка в отбраната на домакините и отново увеличи аванса на Рома на два гола – 1:3! До края на срещата не паднаха повече попадения и Рома си тръгна с трите точки.

С успеха Рома се нареди точно след вечния си враг Лацио в класирането, като събира актив от 38 точки и изпреварва Аталанта на 4-тото място в класирането. Дженоа записва 4-та загуба в последните си 5 срещи и остава в зоната на изпадащите на 19-та позиция с 14 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички