Поредният гол на Роналдо не спаси Ювентус от провал срещу Наполи в Серия А


Поредният гол на Роналдо не спаси Ювентус от провал срещу Наполи в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

5088 0

Италианският шампион Ювентус загуби гостуването си на Наполи с 1:2 в дербито от 21-вия кръг на Серия А. Редовният гол на Кристиано Роналдо не успя да спаси "бианконерите" от поражение при завръщането на Маурицио Сари на "Сан Паоло".

През първата част опасните положения пред двете врати липсваха, а играта на терена бе изключително изравнена. През второто полувреме домакините засилиха атаките към противниковата врата и закономерно стигнаха до попадение.

Лоренцо Инсиние опита удар от далечна дистанция, а Войчех Шчесни предпочете да не избива в корнер, а да върне топката към игралното поле. Кълбото обаче отиде право на крака на Пьотър Зелински, който разстреля вратата на "бианконерите" от непосредствена близост.

В следващите минути Ювентус притисна своя съперник в търсене на изравнителен гол, но вместо това допуснаха ново попадение в своята врата. Четири минути преди изтичането на редовното време Наполи си подсигури победата с втори гол. "Малките магаренца" подхванаха бърза атака, която преодоля цялата защита на Ювентус, за да се стигне до центриране в наказателното поле и удар от въздуха на Инсиние, който не остави шансове на Шчесни.

В 90-ата минута Родриго Бентанкур центрира в наказателното поле и намери Роналдо, който овладя топката и я изстреля в долния десен ъгъл, правейки резултата 2:1. Късно в продължението на мача опасен удар на Игуаин с глава бе уловен от стража на неаполитанци.

Така Наполи нанесе второто поражение на Ювентус през сезона, след като преди това същото стори и Лацио. "Малките магаренца" се изкачиха до 10-ото място с 27 пункта, докато Ювентус пропусна възможността да увеличи преднината си на върха, оставайки с 51 пункта.

Преди срещата:

През последните 2 сезона Наполи бе единственият тим в Серия А, създавал реална конкуренция на вътрешния хегемон Ювентус. Но днес разликата между двата тима в класирането е цели 27 точки, а неаполитанци са в криза - те заемат 13-ото място в класирането и нямат победа при настоящия си треньор Дженаро Гатузо в рамките на първенството.

Проблемите на Наполи не са само в резултатите, а и кадрови. В клуба има много контузени -Гулам, Кулибали, Мертенс, Мерет, Алан. Максимович пък се намира в лоша форма. При Ювентус обаче също не всичко е наред - контузени са Киелини, Демирал и Данило, а Джан и Де Шилио си уреждат трансфери в други клубове и също няма да играят тази вечер.

СЪСТАВИ

Наполи: Мерет, Хисай, Манолас, Ди Лоренцо, Руй, Фабиан, Деме, Зиелински, Кайехон, Милик, Инсиние

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Дибала, Игуаин, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички