СНИМКИ: Италия поглежда към "Ренесанса", смени синия цвят със зелен

Обявиха голяма промяна, свързана с италианския национален отбор по футбол. Футболистите ще заменят традиционното синьо със зелени екипи. Това ще се случи за втори път в историята, като ще ги носят в евроквалификацията срещу Гърция.

Досега в историята си националният отбор на Италия само веднъж е използвал зелени екипи. Това става при победата с 2:0 срещу Аржентина на "Олимпико" в Рим през декември 1954 г. Целта е да се подчертае възраждането, което има в отбора и използването на предимно млади играчи.

Италия постави впечатляващ рекорд в евроквалификациите

Отборът на Италия не познава поражението в квалификации за европейски шампионат вече 13 години или 36 мача, а това е нов рекорд. Той бе поставен ...

Зеленото става цветът, с който играят юношеските отбори на Италия. Отборът имаше няколко тежки години, като пропусна да се класира на Световното в Русия, но победа над южните ни съседи ще прати подмладения тим на страната на Евро 2020.

Медиите в Италия пък сериозно се възмутиха от поведението на Кирил Десподов в двубоя срещу Англия. Ето заради кое негово действие.

Още по темата

Please select answer!