Роналдо приключи годината с нов рекорд, но не и с 50 гола


Роналдо приключи годината с нов рекорд, но не и с 50 гола
Снимка: Getty Images/Guliver

3999 0

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо продължава да подобрява рекорди с вкипа на "Старата госпожа". В двубоя срещу Сампдория Роналдо отбеляза два гола и вече има 14 попадения в Серия "А". Нито един футболист от италианското първенство няма толкова попадения, колкото той.

Така само за 19 двубоя той постави рекорд за най-много голове на португалски футболист в рамките на един сезон в италианското първенство. До този момент този постижението се държеше от бившия атакуващ халф Руй Барош. През кампания 1988/89, отново с екипа на Ювентус, той отбелязва 12 попадения в 29 срещи от италианския елит.

Освен това Роналдо отбеляза 100-ия гол за Юве през 2018г. Въпреки това той не успя за 8-ма поредна година да отбележи 50 и повече гола, като остана само на 1 попадение от това постижение. За последно през 2010 година завърши под 50 гола, като тогава имаше 48.

За 1/8-финалите на Шампионска лига Роналдо ще пътува до Мадрид за сблъсък с Атлетико - ето какво заяви Фернандо Торес за двубоя и дали "дюшекчиите" трябва да се страхуват от Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички