Рома подели точките с Каляри в мач с отменен гол, червен картон и още драма


Рома подели точките с Каляри в мач с отменен гол, червен картон и още драма
Снимка: Getty Images/Guliver

1354 0

Рома завърши наравно с Каляри у дома в мач от 7-ия кръг на Серия А. Двата тима си размениха по едно попадение, а гол в добавеното време на Никола Калинич бе отменен, когато "вълците" вече празнуваха победата си. Заради ситуацията около това попадение на "Олимпико" се игра 11-минутно продължение, но равенството се запази в края.

Каляри откри резултата в 26-ата минута след дузпа, отсъдена за игра с ръка на Манчини. Точен от бялата точка беше Жоао Педро. Отборът от остров Сардиния обаче кратко се радва на своя гол, тъй като 5 минути по-късно си вкара автогол. В грешник за Каляри се превърна Лукас Чепители, който не се разбра със своя вратар.

Рома стигна до второ попадение в последната минута на редовното време, но в ситуацията Чепители получи тежка контузия и бе изнесен с носилка от терена. Това накара рефера Давиде Маса да преразгледа ситуацията и след намесата на ВАР отмени гола на Калинич заради нарушение в атака. След края на мача целият щаб на Рома навлезе на терена, за да иска обяснение от рефера, който показа червен картон на треньора им Пауло Фонсека.

След поделените точки Рома заема петата позиция в Серия А с 12 точки, а Каляри е на седмо място с точка по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички