Появи се италиански конкурент на Ювентус за Маурицио Сари


Появи се италиански конкурент на Ювентус за Маурицио Сари
Снимка: Getty Images/Guliver

1573 0

Два от водещите отбори в Серия А - Ювентус и Рома, проявяват интерес към мениджъра на Челси Маурицио Сари, за когото се твърди, че може да си тръгне от "Стамфорд Бридж" след края на сезона, предаде БГНЕС.

Италианският специалист успя да класира "сините" на трето място във Висшата лига и все още може да завърши сезона с трофей, ако победи Арсенал във финала на Лига Европа, но въпреки това няма особено добри отношения с феновете на тима. Сари има договор за още една година с Челси, но според "Скай Спортс" самият той е отворен към завръщане в родната Италия.

Ювентус вече започна търсенето на нов треньор, след като обяви раздялата с Масимилиано Алегри, като според медиите в Италия наставникът на Лацио Симоне Индзаги и Сари са първите два избора за босовете на "бианконерите". Интерес към Сари проявява и тимът на Рома, чийто временен наставник Калудио Раниери ще си тръгне след края на сезона.

В същото време на Острова все по-усилено се говори, че легендата на Челси Франк Лампард може да замени Сари начело на лондончани. Лампард направи много силен дебютен сезон с Дарби Каунти и класира отбора за финалния плейоф за влизане във Висшата лига, където "овните" ще се изправят срещу Астън Вила. 40-годишният Лампард има над 600 мача за "сините" и е голмайстор номер 1 в историята на клуба. А дали другият спряган за Ювентус - Дидие Дешан, може да оглави клуба вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички