Неостаряващ: Кристиано Роналдо отново сред фаворитите за "Златната топка"


Неостаряващ: Кристиано Роналдо отново сред фаворитите за "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

9886 0

Каквото и да бъде казано за Кристиано Роналдо, то би било обидно за португалеца, просто защото не съществуват думи, с които той да бъде описан. Преди 12 месеца, на 33-годишна възраст, CR7 премина в нов клуб, ново първенство. Немалко бяха специалистите, които предричаха края на впечатляващите представяния от страна на европейския шампион с Португалия. Той обаче продължи да "мами" законите на физиката и да поддържа извънземното си ниво вече над 10 години. Сега, за пореден път, Кристиано е сред фаворитите за спечелването на рекордна 6-та "Златна топка".

През миналата година Лука Модрич се намеси в титаничната битка между Роналдо и Лионел Меси и спечели най-престижната индивидуална награда във футбола. По този начин той прекъсна хегемония, продължила десетилетие. Последният играч, печелил приза преди португалеца и аржентинеца, бе Кака през вече далечната 2008 г.

Вече на 34 години, Роналдо отново ще има шанса да се бори за индивидуалния трофей. Макар и разочароващото представяне на Ювентус в Шампионската лига, роденият на остров Мадейра футболист се представи на повече от добро ниво в елиминационната фаза на турнира, като собственоръчно класира "старата госпожа" на четвъртфиналите след хеттрика си във врата на Атлетико Мадрид.

След титлите в Англия и Испания, нападателят вече може да се похвали и със спечелването на италианското първенство. Освен това, спечели и суперкупата на Италия, като единственият гол в мача бе негово дело. След това дойде време и за националния отбор. Кристиано завоюва втора титла с "мореплавателите", спечелвайки първото издание на Лигата на нациите. Във финалната фаза той впечатли с хеттрик на полуфиналите срещу Швейцария, а след това бе спечелен и решителния мач срещу Холандия. Чрез попаденията във вратата на "кръстоносците", CR7 се превърна в единствения футболист, който се е разписвал във всички най-престижни национални турнири - Световно първенство, Европейско първенство, Купа на конфедерациите и Лига на нациите.

Невероятният сезон за Ливърпул в Англия, както, разбира се, и спечелената Шампионска лига изстрелва играчи и на мърсисайдци в борбата за "Златната топка". Най-явният фаворит е Върджил Ван Дайк. Садио Мане е другият "червен футболист", който вероятно ще има роля. Освен тях и Кристиано, няма как да не споменем и Лионел Меси, който се представи превъзходно за Барселона, въпреки краха в "турнира на богатите". Това, което обаче ограничи шансовете на аржентинеца, е слабото му представяне с националната фланелка в Копа Америка.

Въпреки слуховете за потенциален 6-ти триумф за най-престижната индивидуална награда, Кристиано Роналдо отсече, че не е обсебен от това, като допълни, че цифрите и титлите от този сезон говорят сами по себе си. А в кое отношение португалецът отстъпва сериозно на Лионел Меси - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички