Лош трансфер ли ще е? Игуаин е в топ 5 на най-резултатните играчи в Европа


Лош трансфер ли ще е? Игуаин е в топ 5 на най-резултатните играчи в Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1771 0

Нападателят на Милан Гонсало Игуаин е на крачка от трансфер в Челси, като някои медии пишат, че той дори е направил прощална сбирка с играчите на "росонерите". В същото време фенове и медии обсъждат дали Челси прави добър трансфер, защото аржентинецът вече бил изиграл най-добрите си мачове.

Оказва се обаче, че Игуаин е един от най-ефективните нападатели в топ 5 първенствата на Европа. Само четирима играчи от Висшата лига, Серия А, Лига 1, Ла Лига и Първа Бундеслига са вкарали повече попадения от него за 12-те сезона, в които играе на Стария континент.

ИГУАИН СИ ПРИЗНА: ЮВЕНТУС ПРОСТО МЕ ИЗХВЪРЛИ ЗАРАДИ РОНАЛДО

От 2007 година насам, когато дойде в Европа, Пипита е вкарал 224 гола с екипите на Реал Мадрид, Наполи, Ювентус и Милан. Повече голове имат само Лионел Меси (390), Кристиано Роналдо (378), Единсон Кавани (239) и Златан Ибрахимович (237).

Общо в кариерата си Игуаин е вкарал 290 попадения на клубно ниво, а още 31 има с националната фланелка. Според бивш защитник именно Игуаин е най-завършеният нападател в Серия А. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички