Кой е като италианецът с копринено докосване? Лично Пирло назова футболния си наследник


Кой е като италианецът с копринено докосване? Лично Пирло назова футболния си наследник
Снимка: Getty Images/Gulliver

2307 0

Докато цял свят търси под дърво и камък разиграващи халфове с копринено докосване и изпипано до прецизност подаване като Андреа Пирло, италианският ас се наслаждава на оттеглянето си от футбола. Но самият той даде предположение за това кой може да го наследи на футболния терен и това е новата звезда на Барселона Френки де Йонг

Немалко са футболистите, които биват сравнявани с легендарния халф, но холандският национал има потенциал да се превърне в доминираща фигура в средата на терена, благодарение на прекрасната си визия за играта, отличен усет, а и добри заложби за игра в дефанзивен план. 

"Единственият футболист, който смятам, че се доближава до моя стил на игра, е Френки Де Йонг. Миралем Пянич е друг чудесен играч, с когото имаме много общи черти, но стиловете ни и подходът ни към играта са различни", сподели Пирло, запитан за това кой от действащите футболисти му напомня най-много на самия него. 

Италианският магьосник не е първият, който засипва със суперлативи доскорошния лидер на полузащитата на Аякс, а огромни комплименти към качествата на Де Йонг отправи най-вече Лионел Меси (какво каза четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички