Меси за Де Йонг: Качествен, динамичен, умен...


Меси за Де Йонг: Качествен, динамичен, умен...
Снимка: Getty Images/Guliver

9153 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси каза доста похвални думи по адрес на новата звезда на тима Френки Де Йонг. Холандецът се споразумя за трансфер в каталунския гранд още през януари 2019 година, но остана в Аякс до края на сезон 2018/19.

Откакто стана ясно, че ще продължи кариерата си в Барса, Де Йонг неколкократно е казвал, че няма търпение да играе с Лионел Меси. Двамата обаче все още не са излизали на терена заедно, тъй като аржентинецът се контузи преди началото на сезона.

"Де Йонг? Той имаше добра година в Шампионска лига и първенството (на Холандия, бел.ред.), но на първо място ще отбележа Шампионска лига. Той се открои в големи мачове срещу топклубове. Качествен играч, динамичен и умен. Страхотно движение, чудесна работа с краката. Всички тези неща са ни добре познати. Той идва от система, подобна на нашата, така че, ще бъде лесно за него да се адаптира към играта на Барселона", заяви Меси, цитиран от официалния сайт на УЕФА. А дали Меси ще играе в Шампионска лига срещу Борусия (Д) вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички