Фен на Интер почина след безредиците преди мача с Наполи, готвят се сериозни санкции след боевете


Фен на Интер почина след безредиците преди мача с Наполи, готвят се сериозни санкции след боевете
Снимка: Getty Images/Guliver

3185 0

Продължават неприятните новини след дербито между Интер и Наполи навръх Коледа. Медиите в Италия съобщиха, че фен "нерадзурите" е починал в болницата в Милано тази сутрин, след като е участвал в боевете между агитките преди двубоя.

Той е бил блъснат от микробус с фенове на неаполитанците и веднага след това е бил закаран в лечебното заведение, но е починал, въпреки усилията на лекарите да спасят живота му. Неговата самоличност не е разкрита, като единствоното ясно е, че е бил на 35 години.

Инцидентът се е случил непосредствено преди двубоя, когато група фенове на Интер спряла микробуса с част от гостуващата агитка. те били въоръжени вериги, ножове и пръти. Започнало тежко меле, след което имало четирима ранени фенове на Наполи. След всички тези сцени феновете от различни фракции на Интер може да си донесат сериозни наказания. Шефът на полицията в Милано Марчело Кардона поиска сурови санкции за "интеристите". Той ще претендира на тях да им бъде забранено да посещават гостувания до края на сезона, а секторът с най-крайните ултраси на "Сан Сиро" да бъде затворен до 31 март.

По време на двубоя фенове на "нерадзурите" отправиха расистски скандирания към защитика на Наполи Калиду Кулибали. Дори от неаполитанците са поискали двубоят да бъде прекратен, но исканията им не бяха уважени.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички