Нов скандал в Серия А: От Наполи три пъти искали да бъде прекратен двубоят с Интер


Нов скандал в Серия А: От Наполи три пъти искали да бъде прекратен двубоят с Интер
Снимка: Guliver/Getty Images

2164 0

В италианската Серия А се разяри нов скандал, след като наставникът на Наполи Карло Анчелоти сподели след края на двубоя с Интер от 19-ия кръг на италианското първенство, че тимът му на няколко пъти е пожелал срещата да бъде прекратена. Причина затова са расистки скандирания, отправени към централния защитник на неаполитанци Калиду Кулибали.

"Поискахме да спрат на три пъти мача, но двубоят продължи. Играчът бе видимо раздразнен и изкаран извън равновесие. Обикновено той е много спокоен човек и се държи професионално, но това бе нарушено от звуците по трибуните. Изглежда като оправдание, но футболистът наистина бе ядосан и изнервен. Това не е добре, нито за нас, нито за италианския футбол“, добави още наставникът.

Сенегалският национал бе изгонен десет минути преди края на мача, завършил с минимален успех за ,,нерадзурите“ с 1:0 на ,,Джузепе Меаца“. Бранителят бе първоначално декориран в жълто за нарушение срещу Матео Политано, а веднага след това си позволи да аплодира саркастично решението на главния арбитър Пауло Мацолени. 27-годишният футболист бе постоянно обект на маймунски звуци от страна на тифозите на Интер.

"Има решение на проблема и то е да се прекрати мача. Просто трябва да си наясно кога да го направиш и след три наши молби към рефера, това трябваше да се случи. И ако това не стане следващия път, може би ние не трябва да довършим срещата", коментира още треньорът на Наполи.

Кулибали е считан за един от най-добрите защитници в света и преди няколко дни стана ясно, че отбор от Висшата лига дори е изпратил оферта за него - ето кой е отборът.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички