Ефектът Роналдо: Чудовищен финансов срив след новите обвинения


Ефектът Роналдо: Чудовищен финансов срив след новите обвинения
Снимка: Getty Images/Guliver

3011 0

През лятото и най-вече през юли акциите на Ювентус скочиха с над 30 евро цента след привличането на Кристиано Роналдо, а постепенно те достигнаха своя връх, преминавайки границата от над 1 евро за акция. Клубът беше оценен на над 1 милиард евро и бъдещето изглеждаше повече от розово.

Пикът на акциите на Ювентус достигна през септември, когато една акция се продаваше за 1.67 евро, но след скандала, в който Кристиано Роналдо беше обвинен в изнасилване, акциите на тима буквално се сринаха. Когато излязоха слуховете, нивото се запази сравнително високо и падна до 1.47 - 1.57, но откакто беше отворено отново разследването и се появиха още 3 жени, които го обвиниха в същото, Ювентус пострада сериозно.

Денят за "бианконерите" на борсата завърши на 1.08 евро за акция, което е спад с 59 евро цента от върховата точка, поставена само преди две седмици. До голяма степен това се дължи и на позицията на Ювентус, след като ръководството на отбора категоично застана зад Роналдо и изрази пълната си подкрепа. За сравнение, основните му спонсори - Nike и EA Sports, изразиха "притеснение" за случващото се.

Междувременно първата жена, която обвинява Роналдо, че е била изнасилена от него, даде шокиращо интервю за това какво точно се е случило между нея и Роналдо - четете подробности тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички