Един мач без гол за Левандовски и той вече не е лидер за Златната обувка


Един мач без гол за Левандовски и той вече не е лидер за Златната обувка
Снимка: Getty Images/Guliver

1379 0

Головата машина на Байерн Мюнхен  Роберт Левандовски пропусна да се разпише при домакинското поражение на „баварците“ с 1:2 от Байер Леверкузен. Въпреки че полякът е вкарал в почти всеки мач до момента през сезона, една среща без негов гол бе достатъчна той да бъде изместен от първото място в класацията за Златната обувка на Европа.

Новият лидер в подреждането се казва Чиро Имобиле. Италианският нападател беше точен на два пъти при победата на своя Лацио срещу Удинезе и вече има 17 гола в едва 14 срещи от началото на сезона, с един повече от Левандовски, който е с 16 попадения. На 3-то и 4-то място са съответно Ерик Сорга от Флора Талин и Илия Шкурин от Енергетик-БГУ Минск.

Други двама от голмайсторите в основните първенства през този сезон Джейми Варди и Тимо Вернер също добавиха попадения към сметките си през този кръг. Нападателят на Лестър е с 13 гола в Премиър лийг, а също толкова има и стрелецът на Лайпциг. А вижте кой съотборник на Левандовски в Байерн се отпуши след близо 23 часа без гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички